PASS PÅ: FLÅTTEN KOMMER!

Endelig er det vår og tid til å nyte naturen med lange turer. Men også flått er aktive i godværet, så sørg for at hunden din er godt beskyttet.

NÅR skal du passe på?

Høysesongen for flått er vanligvis fra mai til oktober, men dessverre følger ikke flått med på kalenderen. I stedet reagerer de på temperaturer og fuktighet. Så når temperaturen er mellom 7 og 30 grader og når luftfuktigheten er over 75% trives de aller best og er på sitt mest aktive. Så hvis vinteren er mild og våren kommer tidlig kan det ofte være mange flått allerede i mars/april – og med en mild høst kan sesongen vare helt til november.

Generelt kan det sies at når nattefrosten er over er det lurt å forberede seg til flåttsesongen og snakke med veterinæren din om å forhindre flåttbitt.

Hvor lurer faren?

Skogflått lever gjerne i naturområder med tett vegetasjon og mye skygge. De elsker fuktighet og derfor vil det ofte være langt flere flått i våtmark som i en myr enn på en tørr eng. Flåtten forblir ofte i skog og kratt, men de er like glade i å bo i parker og hager der de ligger på lur etter et måltid i høyt gress, busker og trær.

Selv om du bor i byen må du være oppmerksom på flått, men både hunden din og du selv kan ofte bevege dere ganske trygt på fortau, veier og gangstier.

Hva kan du gjøre for å beskytte hunden din?

Flått gjemmer seg godt i pelsen, så det kan være vanskelig å finne dem ved første øyekast. Derfor er det en god ide å forhindre flått med flåttmiddel slik at du slipper å bekymre deg for de vemmelige, små krypene.

Hvis du har oppdaget et flåttbitt på hunden din er det viktig at du reagerer med en gang siden flåtten suger blod fra kjæledyret ditt og kan overføre sykdommer som borrelia og anaplasma.

Det kan være veldig farlig hvis flåtten får bite seg fast for lenge på hunden – i verste fall kan det føre til døden! Hold derfor øye med hunden din nå som flåttsesongen har startet og kontakt veterinær hvis du er i tvil om hvilket flåttmiddel som er best egnet til akkurat din hund.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy