Guide: Ta godt vare på hunden din i julen

Guide: Ta godt vare på hunden din i julen

Hunden din kan ikke glede seg til jul som oss. Og det ville den mest sannsynlig heller ikke gjort hvis den hadde kunnet. Jul og nyttår kan være en veldig stressende tid for hundene våre og det er derfor det er viktig å ta sine forholdsregler når ting plutselig er annerledes enn det pleier å være. Vi har derfor laget en liten guide som du kan bruke som sjekkliste før du ønsker jul og nyttår velkommen.

Julemat

Det er utrolig fristende å gi hunden en liten smakebit fra julebordet, men det er dessverre en dårlig idé. Julemat er ikke hundemat! Nøtter, fet mat, sjokolade, rosiner og fuglebein er faktisk farlig for kjæledyrene våre, og ingen vil at sykdom skal ødelegge julestemningen.

Juletre

Hvis du har skaffet deg et juletre må du være oppmerksom på et par ting når du har en hund hjemme:

  • Treet kan falle over hunden og både skade og skremme den. Så sett treet på et fornuftig sted og fest det godt.
  • Heng kun hundesikker pynt på de nederste greinene. Heng julekulene øverst og vær oppmerksom på plasseringen av lyslenker da de kan være fristende å bite i
  • Pass på at hunden din ikke drikker vannet i juletrefoten.

Nisseluer

Nisseluer og nyttårsluer er kun for mennesker. Hunden din forstår ikke moroa i det, selv om den ser søt ut. Faktisk kan den bli redd og engstelig når vi reagerer annerledes på den enn vi vanligvis gjør.

Aktive juledager

Julen er ofte en tid på året vi er mye inne, men det er også en god mulighet for deg og hunden din til å gjøre noe aktivt sammen. Ta noen gode turer ut når været er bra og gjerne gi hunden ekstra mosjon ved å f.eks kaste en ball rundt i hagen. Når det er spisetid kan du gjemme hundens mat og la den snuse seg fram til den – det kommer den garantert til å elske!

Gjester

Når familie og venner samler seg til jul og nyttår er det viktig at hunden din har et sted den kan trekke seg tilbake. Sett for eksempel kurven i et rom hvor gjestene ikke har tilgang. Når festen er over og gjestene er ute av døren kan du med gjerne gi hunden din litt ekstra oppmerksomhet i dagene etter.

Nyttårsaften

De aller fleste hunder blir redde når fyrverkeriet starter. Heldigvis kan du gjøre mye for å hjelpe hunden din gjennom kvelden:

  • Rull ned gardinene slik at du skåner hunden din for lysglimt. Noen velger å forberede den ved å vise filmer med fyrverkeri, men det krever at du er tidlig ute – altså minst tre måneder før nyttårsaften.
  • Luft hunden din godt på ettermiddagen slik at den ikke trenger å gå ut når fyrverkeriet starter. Det er generelt lurt å gi kjæledyret god mosjon både dagen før og på nyttårsaften.
  • Din egen oppførsel smitter over på hunden din så snakk positivt til den og vær avslappet.
  • La aldri hunden være alene hjemme på nyttårsaften. Du risikerer at hunden blir engstelig og at den aldri vil kunne være alene hjemme igjen.
Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy