DERFOR BURDE DU TA HUNDEN DIN TIL VETERINÆR

De fleste tar med valpen sin til veterinær, men det er minst like viktig å få hunden sin sjekket senere i livet også. Hunder kan ikke fortelle når de har vondt og farlige sykdommer kan lett overses.

Hunden din skal “sees”
minst en gang i året

Akkurat som bilen din burde også hunden din få en regelmessig sjekk. En årlig helseundersøkelse gjør at problemer og sykdommer kan oppdages tidligere og vil derfor være enklere å gjøre noe med. Man kan si at jo tidligere sykdommer oppdages, jo større er sjansen for at hunden blir helt frisk og rask. Som regel vil også behandlingstiden bli kortere.

Veterinæren undersøker både øyne, ører, munn og tenner. Lymfeknuter kontrolleres og huden blir undersøkt for sår, flått og andre skadedyr. Leddene blir bøyd gjennom for å se om de beveger seg uanstrengt og uten smerter. Hjertet undersøkes for bilyder og rytmeforstyrrelser. Når du forlater klinikken skal du være trygg på at alt er som det skal.

Husk de viktige vaksinene

Hunder kan bli utsatt for mange forskjellige smittsomme sykdommer, men heldigvis finnes det effektive vaksiner. Her kan veterinæren hjelpe deg med å få på plass et effektivt vaksineprogram som sikrer hunden din mot infeksjon.

De aller viktigste er grunnvaksinene. Alle hunder bør ha dem da de beskytter mot svært smittsomme og potensielt dødelige sykdommer som de fleste hunder risikerer å bli utsatt for. De består av

Valpesyke: En svært smittsom og ofte dødelig virussykdom som er nært knyttet til meslinger.

Parvovirus: Et ekstremt smittsomt virus som forårsaker livstruende diaré og ofte angriper valper.

Hepatitt: Et virus som overføres gjennom spytt, urin og avføring og sprer seg til vitale indre organer.

MERKNAD: Det er viktig å beskytte hunden din allerede som valp. Den første vaksinasjonen anbefales når valpen er åtte uker gammel og deretter følges opp i henhold til vaksinasjonsprogrammet slik at hunden din er beskyttet for livet.

Få best mulig beskyttelse mot flått

Mange hundeeiere er i tvil om hvilket flåttmiddel som er best for hunden deres. Det kan være en jungel å finne fram i de mange forskjellige flåttmiddelene på markedet, men veterinæren din er “nøytral” og er derfor den beste til å gi deg gode råd og veiledning om valg av riktig flåttmiddel til akkurat din hund.

Dersom hunden din allerede har fått flått kan veterinæren din også gi råd om de beste tiltakene og eventuelt behandling.

Ikke nøl med å kontakte veterinæren din om du har spørsmål om flått.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy