5 gode råd for å fjerne flått

Det finnes mange gamle kjerringråd om hvordan man best mulig fjerner en flått på hunden. Det er dog ikke alle råd som virker!

Hvis flåtten fjernes på feil måte, kan det gi betennelse. Dersom flåtten fjernes for sent, kan man risikere at den har rukket å overføre sykdommer.

Se her hvor lett du fjerner en flått på hunden din ved å følge de 5 trinnene nedenfor:

  1. Vær 2 personer til å fjerne hundens flått. Så kan en person holde hunden rolig, mens den andre har to frie hender til arbeidet.
  2. Ta tak i flåtten med neglene, en pinsett eller en flåttang så nær huden som mulig. Dra flåtten ut av huden.
  3. Ikke prøv å ”vri” flåtten av huden. Det kan få dyrets hode til å bli sittende i huden, mens kroppen faller av. Dette kan fremkalle betennelse i bittsåret.
  4. Ikke smør flåtten med olje, margarin eller lignende. Det hjelper ikke, og vil virke sterkt irriterende i såret, noe som kan gi hudbetennelse.
  5. Når flåtten er fjernet, kan du rense såret med flytende klorheksidin på en bomullsdott. Det bidrar til å forebygge betennelse.

Er du i tvil om flåtten er blitt fjernet, eller ønsker du å unngå å gå på flåttjakt, kan du oppsøke veterinæren, som kan anbefale det rette flåttmidlet til akkurat din hund.

Finn nærmeste veterinær nedenfor

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy